Млечни производи 2018-08-27T13:33:00+00:00

Млечни Производи

Млекото е еден од производите кој луѓето го користеле од почетокот на времето за да обезбедат свежи и штедливи хранливи продукти. Млекото од целиот свет се консумира како свежо пастеризирано целно, нискомасно или обезмастено млеко. Сепак, во најголем дел од млекото се произведуваат различни стабилни млечни производи од светска трговија како што се путер, сирење, сладолед и кондензирано млеко.

zdenka logoЗденка е компанија со долга традиција во производство на сирење. Oснована e во 1897 година, во Велики Зденци, Хрватска. Компанијата се занимава со земјоделско и сточарско производство, но како главна дејност и е производството на млеко.

Фабриката е во државна сопственост до 2008 година. Денес, 112 години по нејзиното основање, Зденка е во приватна сопственост и е респектабилна, специјализирана фабрика за производство на млечни производи. Претставува лидер на пазарот и е синоним за преработено сирење, со повеќе од 70% учество во сегментот на преработеното сирење на хрватскиот пазар.

Во програмата за млечни производи, Хоризонт ги дистрибуира следните производи од брендот Зденка:

Топено Сирење

Кашкавал

Млечен Намаз

Како еден од најпознатите производи од брендот Зденка се јавува топеното сирење. Подготвен според оригиналниот рецепт, со богат вкус и кремаста структура, се користи за мачкање, готвење и како состојка во сосови и јадења.  Овој производ има широк спектар на вкусови: класичен, чардас, сендвич, со шампињони, специјален или лесен вкус.

Изработен од најквалитетното млеко, кашкавалот на Зденка е синоним за квалитет. Оригиналните домашни рецепти во комбинација со модерна технологија обезбедуваат карактеристична арома и супериорен квалитет.

Здравите мешункасти растенија се карактеризираат со нивната лесна размазливост, кремаста структура и многу богат вкус. Млечниот намаз на Зденка се произведува во два вкуса. Натура е класичен крем, додека Пикант е крем обработено сирење со додаток на пиперки. Пикант намазот е за оние кои ги сакаат работите малку зачинети.

За повеќе информации контактирајте ги нашите дистрибутери и комерцијалисти!

контактирајте не!